Tuesday, 24 September 2013

OmegaGuard

Kelebihan OmegaGuard Shaklee

Merupakan minyak ikan terbaik di dunia yang mana diekstrak dari ikan laut air sejuk (sardin, mackerel, herring, anchovies) di perairan negara Jepun. Ia bukan dari hati minyak ikan. OmegaGuard Shaklee adalah 3 kali ganda tumpat daripada ketumpatan hati minyak ikan. Berbanding dengan produk omega lain yang ada di pasaran, OmegaGuard Shaklee merupakan minyak ikan yang paling tulen di dunia yang mengandungi  rangkaian spectrum penuh 7 jenis asid lemak Omega-3 semulajadi termasuklah EPA, DHA, ALA dan banyak lagi. Satu sajina OmegaGuard Shaklee membekalkan 905mg asid-lemak omega-3 EPA dan HDA.

Kebanyakan Pengusaha kilang menggunakan kaedah penyulingan tekanan tinggi unutk mengekstrak minyak ikan, akan tetapi kaedah ini bukan hanya akan memusnahkan sesetengah nutrien malah tidak boleh menapis kandungan logam yang membahayakan kesihatan. Shaklee menggunakan kaedah ultratulen bergred farmaseutikal teknologi terkinin untuk menghasilkan OmegaGuard Shaklee ini. Kaedah ini dihasilkan melalui suatu proses penyulingan propreitari 3 molekul untuk mengekstrak asid lemak omega-3 yang paling tulen dan paling semulajadi sementara menyingkirkan bahan-bahan yang berbahaya seperti plumbum, merkuri,arsenik, kadmium, dioksin, dan PCB(polyclorinated bipheny - iaitu bahan kimia industri yang paling toksik)

American Public Health Association mengesyorkan makan ikan laut dalam sekurang-kurangnya saiz kad permainan (playing cards) sebanyak dua kali seminggu yang mengandungi paras asid lemak Omega-3. Ia sangat membantu mengurangkan risiko penyakit jantung sebanyak 44%.

Kenapa Ikan Laut Dalam?

Pada tahun 1970, seorang saintis Amerika, pemenang Nobel Price, telah menemui satu rahsia di mana penduduk Eskimo yang hidup dalam persekitaran yang berbeza mempunyai tahap kesihatan yang berbeza.

Orang Eskimo yang hidup di Greenland, Denmark yang bekerja sebagai nelayan tidak menghidapi masalah sakit jantung, lelah, tekanan darah tinggi, dan kencing manis. Manakala kaum Eskimo yang menetap di Amerika Utara, yang bekerja sebagai pemburu, dan makanan utama mereka adalah daging yang mengandungi banyak kolestrol mengahdapi banyak masalah kesihatan yang berkaitan dengan jantung. 

Penyelidikan lanjut mengenai ikan air laut sejuk menunjukkan: ikan dari laut mengandungi asid lemak tidak tepu yang sangat tinggi, iaitu EPA dan HDA yang boleh merendahkan lemak dalam darah, menurunkan pengumpulan platlet darah dan melambatkan pembentukan thrombus, merawat penyakit lelah dan alahan kulit dengan berkesan.

Nanti kalau saya sendawa, sendawa saya berbau hanyir ikan??
Hanya sebilangan kecil yang sendawa bau hanyir ikan selepas mengambil minyak ikan, adalah disarankan untuk mengambil minyak ikan ini sebelum makan atau bila perut kosong.

Minyak ikan ini akan melincirkan saluran darah dan berkemampuan untuk mencairkan darah untuk pengaliran darah yang lancar dan melambatkan kepekatan darah. Oleh yang demikian, pesakit yang akan melakukan pembedahan dan wanita yang hamil yang sudah hampir masa bersalin tidak digalakkan untuk mengambil minyak ikan ini.

APAKAH MANFAAT OMEGAGUARD SHAKLEE INI?

1) Asid lemak Omega-3 merupakan asid lemak yang penting yang tidak dapat dihasilkan oleh badan kita. Oleh itu, kita perlu mengambilnya dari makanan. Omega-3 dari asas tumbuhan tidak boleh ditukarkan kepada EPA dan HDA secara berkesan oleh badan. Omega-3 membantu rembesan prostaglandin dengan lebih berkesan untuk menghalang prostetomegaly dan membuang air kecil yang timbul daripada punca andropos. Ia juga mengimbangi perubahan dalam kepekatan hormon wanita yang menyebabkan PMS, bagi kulit licin yang kemerah-merahan.

2) Mencegah penyakit saluran darah dan strok; DHA dan EPA boleh menentag thrombosis, tekanan darah tinggi yang lebih rendah kepekatan darah, sebagai pelincir saluran darah untuk peredaran darah yang lancar. Oleh sebab itulah, ia efektif untuk membantu mengekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL, mengawal masalah obesiti, mencegah arteriosclerosis, myocardial infarction, membantu mengurangkan risiko penyakit jantung.

3) Membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin dan membantu perkembangan memori; DHA adalah nutrien utama untuk otak, sistem saraf dan retina. Ia penting terutamanya pada 3 bulan terakhir perkembangan otak janin senasa di dalam kandungan. Susu ibu mengandungi kandungan DHA yang tinggi. DHA meningkatkan keupayaan ingatan dan pembelajaran, mencegah penyakit Alzheimer, memelihara penglihatan dan pendengaran, dan mencegah migrain. Satu hidangan OmegaGuard dapat membekalkan 905mg asid-asid lemak omega-3 EPA dan DHA.

4) Meningkatkan sistem imun dan menyihatkan paru-paru di mana ia mengawal sistem imun seperti memperbaiki alahan kulit, psoriasis, demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE (lupus erythematosus) dan penyakit buah pinggang.

5) Menentang cancer; Kajian telah menunjukkan bahawa Omega-3 boleh memecahkan kanser paru-paru, payudara, prostat, dan kolon. Ia juga boleh meningkatkan enterogastritis, merangsang kesihatan hati selepas pembedahan dan membantu pankreas pesakit kanser untuk berfungsi dengan lebih efektif.

6) Memelihara fungsi-fungsi sendi (arthritis); Paras asid lemak omega-3 larut dalam tisu rawan.
Oleh sebab itu ia boleh mencegah kemusnahan enzim yang membentuk tisu rawan. Ia mencegah arthritis, memelihara fungsi-fungsi sendi dan gout dengan effektif.

7) Mencegah insomnia dan membantu menguragkan tekanan; Kajian membuktikan bahawa DHA dan EPA mempunyai keupayaan untuk menstabilkan emosi dan membantu dalam perkembangan kesihatan metal termasuklah kemurungan, tekanan, kebimbangan (anxiety), neurasthenia, insomnia, autism, kanak-kanak hiperaktif dan penyakit schizophrenia.

Perbandingan Produk OmegaGuard Shaklee dengan Produk Lain



Hubungi saya untuk pertanyaan lebih lanjut dan bagaimana untuk mendapatkan Omega Guard anda :        
xoxo ♡ 
Megi | ID: 971669 | Call/SMS 0169571850        
FB: Megi's Health Corner
Email: mg.healthcorner@gmail.com

Labels: , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home