Sunday 13 October 2013

Kenapa ESP Shaklee (Energizing Soy Protein) sangat-sangat Istimewa?!

APA YANG ADA PADA ESP SHAKLEE INI?

Perbezaaan ESP Shaklee dengan Soy Protein lain yang ada di luar sana!

Shaklee merupakan syarikat pertama yang mencipta makanan tambahan protin berasaskan kacang soya. Pengasingan protin yang pertama ini dicipta oleh Dr. Shaklee pada awal 70-an. Di mana telah dibuktikan bahawa Dr Shaklee telah lama mengetahuai protin soya adalah faktor penjagaan kesihatan yang unggul.

Energizing Soy Protein (ESP) ini diiktiraf seluruh dunia iaitu dengan mempunyai kajian klinikal yang sangat ekstensif dan komprehensif serta memiliki kualiti protin yang tinggi yang pernah dihasilkan . Kacang soya yang digunakan oleh Shaklee hanya mengandungi 'non-GMO' (non-Genetically Modified Organism) yang mana ia diproses pada kadar suhu yang rendah. Tambahan pula, setiap 850gram (1 tin ESP) dihasilkan daripada 30kg kacang soya dan memberikan sumber tenaga segera dan boleh bertahan lama.

ESP Shaklee ini merupakan satu-satunya produk di dalam pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. Ia juga diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral. ESP Shaklee ini sangat sesuai untuk semua peringkat umur - tua dan muda. Manakala, kandungan Indeks Glisemik (G.I) yang rendah iaitu 39, menjadikan ia sangat sesuai juga kepada penghidap kencing manis.

Satu hidangan ESP Shaklee ini bersamaan dengan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu, rendah lemak, tiada kolestrol, taida asid urik dan sangat mudah diserap oleh tubuh manusia.

Tahukan anda?!
Indeks Glisemik menempatkan kedudukan karbohidrat berdasarkan impaknya terhadap paras gula dalam darah. Karbohidrat yang memecah dengan cepat mempunyai indeks glisemik (G.I) yang tertinggi manakala karbohidrat dengan G.I yang rendah pula memecahkan gula dengan perlahan-lahan sambil membebaskan glukos ke dalam sistem badan anda. Mengekalkan paras gula yang rendah amatlah penting dalam pengurangan berat badan dan penjagaan kesihatan dalam jangkamasa panjang.

Sesetengah protin soya diproses dengan alkohol. Cara pemprosesan ini bukan sahaja menghilangkan isoflovan yang bermanfaat, malah membentuk kontaminasi bersilang dengan bahan-bahan kimia yang digunakan dalam pemprosesan. Energizing Soy Protein dicuci dengan air untuk mengekalkan isoflavones genistein dan daidzein yang kriikal demi membekalkan anda dengan keseluruhan kebaikan soya.

KEBAIKAN UTAMA ESP SHAKLEE

i) Awet Muda : Asid amino penting untuk membina otot, kuku, rambut, darah, organ, kulit, gland dan lain-lain. Pengambilan yang kerap adalah kunci kepada awet muda.

ii) Baik untuk Hormon : Kacang soya adalah satu-satunya tumbuhan yang kaya denga isoflvones, fungsinya bersamaan denga hormon wanita. Ia membantu merendahkan paras kolestrol, mencegah risiko osteoporosis dan sakit jantung.

iii) Baik untuk Prostat : Genistein yang terkandung dalam kacang soya terbukti berkeupayaan mengekang pertumbuhan dan perebakan sel kanser. Ia juga sangat baik dalam pemulihan uterus, ovari, menopaus dan pembesaran prostat.

iv) Kulit Remaja : Merangsang pembentukan semula kulit dan otot, mengurangkan kedutan, agen anti-penuaan, mengembalikan radian kulit dan kepejalan otot, mempercepatkan luka sembuh dan mengurangkan kesan parut.

v) Pembekal Tenaga : Membekal tenaga dengan segera dan meningkatkan sistem imun, maka ia baik untuk kekal bertenaga, mencegah migrain, imsonia dan tekanan.

vi) Membaiki Pigmentasi : Membaiki masalh rambut seperti rambut beruban dan rambut gugur, membaiki masalah pigmentasi, kedutan dan kesan tua.

vii) Membaiki Memori : meningkatkan kualiti memori, vitaliti, dorongan seksual dan rangsangan.

APAKAH KEPENTINGAN PROTIN INI KEPADA SAYA?

Protin adalah bahan utama dalam pembentukan pelbagai organ dan tisu dalam badan serta komponen utama kepada hormon manusia. Ia juga merangsang fungsi psikologi. Maka, pada setiap organ dalam badan kita protin amat diperlukan. Kekurangan protin ini menyebabkan kelemahan dalam sistem imun untuk melawan penyakit, masalah lebihan air yang tinggi dalam badan, kehilangan pepejalan otot, perubahan warna rambut, bantut pertumbuhan, masalah penghadaman, masalah penghasilan darah dan hormon, dan akhirnya boleh membawa kepada kegagalan fungsi organ yang akhirnya boleh membawa kepada kematian.

APA ITU ASID AMINO?

Asid amino adalah unit terkecil dari protein dan boleh ditakrifkan sebagai suatu molekul organik yang terdiri daripada asid karboksilik amina dan kumpulan-kumpulan berfungsi asid amino terdiri daripada nitrogen, karbon, oksigen, dan hidrogen molekul.

Protin terdiri daripada 20 jenis asid amino yang setiap satunya akan menghasilkan jenis protin yang berbeza mengikut kepada keperluan protin dan enzim yang diperlukan oleh tubuh manusia.

Terdapat asid amino tertentu yang dihasilkan oleh tubuh manusia. Ini dikenali sebagai asid-amino tidak perlu. Manakala asid amino tidak boleh dihasilkan oleh manusia dan harus diperolehi dari sumber pemakanan dikenali sebagai asid amino perlu. Shaklee menyediakan kesemua asid amino perlu tersebut.

Shaklee menggunakan proses pensijilan tersendiri yang dikenali sebagai Identity Preserved Program (IPP). Ia memastikan kacang soya bebas daripada pendedahan perubahan genetik, daripada benih sehingga kepada pengeluarannya.

Harga pasaran : RM155 (SS) , RM 150 (SM)


Hubungi saya untuk pertanyaan lebih lanjut:

Megi | ID: 971669 | Call/SMS 0169571850

Labels: , , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home